Α. Μανιτάκης: Επιφυλάξεις για το μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα


Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, για το μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 10/1/2013 με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Μανιτάκης εμμέσως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν οι εν λόγω υπάλληλοι αντιμέτωποι με απομάκρυνση από το δημόσιο και για πρώτη φορά παραδέχθηκε πως δεν είναι διασφαλισμένη η επιτυχία του σχεδίου κινητικότητας.

Όπως ανέφερε, «αν όλοι καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατανομή του προσωπικού στη Δημόσια Διοίκηση, εάν όλοι οι φορείς συνεργήσουν, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συναισθανθούν αυτή τη στιγμή την ευθύνη που έχουν απέναντι στη χώρα και συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό  είναι το έργο που επιτελούν, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων». 

Υπογράμμισε, πάντως, πως όλοι πρέπει «να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι θέμα μόνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά εξαρτάται από τη συνέργεια όλων των υπουργείων και την αποφασιστικότητα που θα επιδείξουμε».
ΠΗΓΗ:

Σχόλια