Στην Αθήνα η 6η Διάσκεψη Κορυφής των περιφερειών και των πόλεων της ΕυρώπηςΟι εγγραφές θα διαθέσιμες μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2014. 
Η Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα διοργανώσει την 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής του Περιφερειών και των Πόλεων στην Αθήνα στις 7 και 8 Μαρτίου 2014, λίγες μέρες πριν από το εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Στόχος της Διάσκεψης Κορυφής, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, είναι να προβεί σε απολογισμό των προσπαθειών που καταβάλλονται σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για μια οικονομική ανάκαμψη με δημιουργία θέσεων εργασίας. Θα περιλαμβάνει επίσης μια υψηλού επιπέδου συζήτηση με Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες για τις ευρωεκλογές του 2014. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος πάνω από 800 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Επιτροπής των Περιφερειών και των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών κοινοβουλίων και συμβουλίων, παράγοντες της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι ενώσεων και εμπειρογνώμονες από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Διάσκεψη θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 7 Μαρτίου,  με μια συνάντηση με θέμα τη στρατηγική της Ευρώπης για την ανάπτυξη και την απασχόληση από τοπική και περιφερειακή σκοπιά. Εκτός από την Πρόεδρο της ΕτΠ κ. Ramón Luis Valcárcel Siso και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, αρκετοί ομιλητές υψηλού επιπέδου επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, μεταξύ των οποίων ο Προέδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κ. Werner Hoyer και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Η δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης, το Σάββατο 8 Μαρτίου, περιλαμβάνει συζήτηση για τις επικείμενες ευρωεκλογές, το μέλλον της ΕΕ και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Ιταλίας, κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Enrico Letta, καθώς και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso.
Η διοργάνωση της Διάσκεψης Κορυφής υποστηρίζεται από την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, το Γραφείο Πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Η διάσκεψη θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα της Επιτροπής των Περιφερειών.

Σχόλια