ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Θρησκευτικές διαδρομές στην κοσμοπολίτικη Ρόδο

«Ρόδος το σταυροδρόμι των πολιτισμών». 


Αυτό το βιώνει πραγματικά κανείς αν επισκεφτεί τα θρησκευτικά μνημεία του νησιού όπου εκκλησίες, τζαμιά και συναγωγή μετά από τις προκλήσεις των καιρών κατάφεραν να συμβιώσουν. Αυτά τα ιερά μνημεία είναι που από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα αναζητούν και τελικά συνθέτουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την οικουμενική διάσταση της νήσου Ρόδου. 

Ένα νέο έντυπο που προορίζεται να εξυπηρετήσει από την επόμενη τουριστική περίοδο τους επισκέπτες της Ρόδου που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την πλούσια θρησκευτική ιστορία της έχει ετοιμάσει η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου

Στη μία πλευρά του εντύπου παρουσιάζονται τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης της Ρόδου. Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στη Μεσαιωνική Πόλη, στις Εκκλησίες που δεν έγιναν Μουσουλμανικά Τεμένη, στις Εκκλησίες που μετατράπηκαν σε Μουσουλμανικά Τεμένη, στα θρησκευτικά μνημεία της πόλης της Ρόδου εκτός των τειχών, στα Μουσουλμανικά Τεμένη και στη Συναγωγή Σαλώμ. 

Στην άλλη πλευρά του παρουσιάζονται οι θρησκευτικές διαδρομές στην ύπαιθρο της Ρόδου, όπου παρουσιάζονται σε ενότητες τα θρησκευτικά μνημεία της Ρόδου στη δυτική, στην ανατολική και στη νότια πλευρά του νησιού.

Για το έντυπο "Θρησκευτικά μνημεία της Ρόδου" πατήστε ΕΔΩ

Σχόλια