Πανευρωπαϊκή πατέντα για οργανικό λίπασμα!

Μια ελληνική εταιρεία και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατασκεύασαν "σούπερ" λίπασμα που αυξάνει θεαματικά την απόδοση των φυτών!

Πρόκειται για την Ελληνική Βιομηχανία Υδρολυμένης Πρωτεΐνης, η οποία σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες του ΑΠΘ, ανέπτυξε το καινοτόμο προϊόν «Amino 16», [οργανικό μείγμα 16 L-αμινοξέων φυτικής προέλευσης, που απορροφώνται εύκολα από το φυτό] που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο σε ερασιτέχνες.
«Λειτουργεί περισσότερο σαν βιοενεργοποιητής παρά σαν λίπασμα. Ενισχύει τους αμυντικούς μηχανισμούς του φυτού και τους μηχανισμούς ανάπτυξής του». Το όφελος; «Αυξάνει την ανθοφορία και την καρπόδεση με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής».
Οπως δηλώνει ο διευθυντής πωλήσεων και ο τεχνικός διευθυντής, Γιώργος Παυλίδης  και Φώτης Φυτώκας, το νέο λίπασμα έχει ήδη δοκιμαστεί σε πολλά είδη φυτών (όπως την ελιά και την ντομάτα), με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Διαθέτει κατοχυρωμένη ευρωπαϊκή πατέντα, είναι το μοναδικό στο είδος του που παράγεται στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα της Ευρώπης.
Εντός ενός χρόνου έχει σημειώσει αύξηση πωλήσεων κατά 600%, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον κ. Παυλίδη, που διαθέτει γεωπονικό υπόβαθρο και σημαντική εμπειρία. Σταδιακά εξαπλώνεται σε Κύπρο, FYROM, Ιταλία.Σχόλια