Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία χωρίς υποψηφίους!

Κατά το κλείσιμο των υποψηφιοτήτων, την Πέμπτη στις 18.00 64 δήμοι δεν είχαν ακόμα κανένα υποψήφιο στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 23 και 30 Μαρτίου στη Γαλλία. 


Είναι πλέον πολύ αργά για να υποβάλουν αίτηση στις δημοτικές εκλογές σε 64 Δήμους, 'όπου κανένας υποψήφιος δεν παρουσιάστηκε. Είχαν μέχρι την Πέμπτη, 6 Μάρτη στις 18:00 για να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους για την πρώτη ενδιάμεση εκλογή μετά την εκλογή του François Hollande, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 30 Μαρτίου. Σύμφωνα με το Γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών, 21.186 λίστες υποψηφίων  καταγράφηκαν σε 9.734 Δήμους με περισσότερους από χίλιους κατοίκους, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2008. Μια πόλη με πάνω από 1000 κατοίκους, η Gironde-sur-Dropt (Gironde), βρίσκεται χωρίς υποψηφίους και 63 δήμοι με λιγότερους από χίλιους κατοίκους δεν έχουν υποψήφιο, ή 0,24% των γαλλικών κοινοτήτων.

Ωστόσο, αν κανείς δεν υπάρχει υποψήφιος για το δεύτερο γύρο σε ένα δήμο, ο νομάρχης συστήνει υποχρεωτικά μια τριμελή αντιπροσωπεία για τρεις μήνες να διοικήσει πριν τις νέες εκλογές. Αν υπήρχε και πάλι έλλειψη των υποψηφίων, η πόλη θα πρέπει να διαλυθεί και να συγχωνευθεί με μια άλλη.

Σχόλια