ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ Υ.ΔΙ.Μ.Η.Δ


Δίμηνη παράταση στην αξιολόγηση των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λόγω προεκλογικής περιόδου, όπως είπε το Σάββατο 26/04/2014, μιλώντας στο Mega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Της απόφασης προηγήθηκαν οι έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση καθώς και η  χθεσινή επιστολή της ΚΕΔΕ, προς τον Κ. Μητσοτάκη, με την οποία  του ζητεί να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της εγκυκλίου του και να ορίσει,  αμέσως μετά τις εκλογές, συνάντησή με τα μέλη της.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο ενιαίο μισθολόγιο εντός του 2014, σημειώνοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι «να πετύχουμε τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα του υπαλλήλου». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.  Αποσύνδεσε την κινητικότητα από μελλοντικές απολύσεις, πάντως, όπως υπογράμμισε, «απολύσεις μπορούν να γίνουν ακόμα με δύο τρόπους, μέσω του συνεχούς ελέγχου των πιστοποιητικών και μέσω της συρρίκνωσης τομέων του κράτους».
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι  έχουν γίνει 7.500 απολύσεις, ενώ το κεφάλαιο της διαθεσιμότητας έχει κλείσει με την επίτευξη του στόχου να τεθούν στο καθεστώς 25.000 άτομα.
Αναφερόμενος στους στόχους της επόμενης περιόδου,  προανήγγειλε έλεγχο για τη νομιμότητα των κριτηρίων, βάσει των οποίων έγιναν μετατροπές συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Όπως είπε, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα ξεκινήσει τον έλεγχο από την περίοδο 2005 με 2008, οπότε εκτιμάται ότι συνέβησαν οι περισσότερες μετατροπές. Οι έλεγχοι θα γίνουν για όλα τα έτη.

Σχόλια