Καταργηση αποσπασεων σε βουλευτικα και κομματικα γραφεια.


Την πρότασή του για περιορισμό - κατάργηση των αποσπάσεων  σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και κομμάτων εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».
Όπως ανέφερε ο κ.. Μητσοτάκης η πρότασή του είναι κάθε βουλευτής να έχει δικαίωμα για τρεις μετακλητούς υπαλλήλους και κανένα αποσπασμένο.
Σε άλλα σημεία της τοποθέτησής του, ανέφερε:
- Τα κριτήρια για την αξιολόγηση των αποσπασμένων, είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους
- Το ΥΔΜΗΔ προσαρμόζοντας ένα σχετικό αίτημα που είχε λάβει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε προκήρυξη 600 θέσεων και, όσο διαρκεί η διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, κανείς δεν θα απολυθεί. Η διαδικασία αυτή διεξάγεται από το ΑΣΕΠ και διαρκεί περίπου 2-3 μήνες.
- Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη περισσότερων από 600 θέσεων, γιατί θα θέταμε σε κίνδυνο τις συνολικότερες δεσμεύσεις της χώρας.
- Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι αν προκύψουν κενές θέσεις από τα οργανογράμματα, ότι αυτές θα μπορέσουν να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
- Περίπου 6.500 υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο το 2013 και το 2014.

Σχόλια