Ο νεος Γ. Γραμματεας Απ. Διοικησης Αιγαιου: κ. Σπυρος Σπυριδων

Ο Σπύρος Σπυρίδων γεννήθηκε στον Πόρο. Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του, λαμβάνοντας πτυχίο Μαθηματικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακά στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, στον τομέα "Προγραμματισμός-Ανάλυση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών".

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πολλάλη, έχουν τρία παιδιά και ζουν στον Πειραιά.
Το ενδιαφέρον του για τα κοινά αρχίζει από τα νεανικά του χρόνια, καθώς σε ηλικία μόλις 26 ετών εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πόρου. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ενεργά σε διάφορους κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους.
Το 1990 εκλέγεται για πρώτη φορά Δήμαρχος Πόρου, θέση που διατήρησε για 16 χρόνια (στις εκλογές του 2002 οι συνδημότες του τον εξέλεξαν για τέταρτη φορά Δήμαρχο Πόρου, με ποσοστό 70%), αναβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο των συνδημοτών του και αλλάζοντας ριζικά και προς το καλύτερο την εικόνα και την προοπτική του Δήμου Πόρου.
Παράλληλα εκλέγεται και θητεύει στα κορυφαία αυτοδιοικητικά όργανα της Ελλάδας (ΤΕΔΚΝΑ, ΚΕΔΚΕ) καθώς και στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά όργανα (Επιτροπή Περιφερειών, Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης).
Το 2006 συμμετέχει στις Νομαρχιακές εκλογές ως υποψήφιος Νομάρχης Πειραιά και κατόπιν αναλαμβάνει Επικεφαλής του Συνδυασμού «Υπερνομαρχία Δράσης» Αθηνών-Πειραιώς, ως το τέλος του 2010. Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, μεταξύ όλων των συνδυασμών.
Σημαντικός σταθμός στην πολιτική και διοικητική του διαδρομή, υπήρξε η τριετής θητεία του ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την περίοδο 2006-2009.
Σήμερα είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, καθώς και μέλος της ελληνικής Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην Νέα Δημοκρατία έχει αναλάβει θεσμικά καθήκοντα ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης, μέλος του Τομέα Εσωτερικών και του Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Σχόλια