Ξεκινα παλι η Ενδοδημοτικη Κινητικοτητα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

(Σχέδιο Νόμου Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις)

Στην «Εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα» μπορούν να συμμετέχουν οι υπάλληλοι στους δήμους και περιφέρειες μέσω αίτησης που θα καταθέσουν μέχρι και τις 31 Ιουλίου.   

Ειδικότερα, επιτρέπεται η μετάταξη μόνιμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) σε κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ α' και β' βαθμού, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και των ΠΕΔ.   

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο έως τον Μάιο έκαναν περίπου 1.000 υπάλληλοι χρήση του προγράμματος κινητικότητας, με το υπουργείο Εσωτερικών να αναζητά ακόμη 2.000 υπαλλήλους για να πιάσει τον στόχο των 3.000. Από την πλευρά τους, πάντως, οι αυτοδιοικητικές αρχές ζητούν να καλυφθούν τουλάχιστον 5.000 θέσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

www.dikaiologitika.gr

Σχόλια