ΠΟΕ-ΟΤΑ: Eκαψαν το ΦΕΚ της αξιολoγησης

Επέδωσαν σε υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ψήφισμα με 35.000 υπογραφές κατά του νόμου για την αξιολόγηση - Στις 9 Ιουλίου η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει πανελλαδική απεργία

Ημέρα δράσης κατά της διαθεσιμότητας η σημερινή, με την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ - ΟΤΑ  να πραγματοποιούν πορείες διαμαρτυρίας. Έξω από το ΥΠΟΙΚ κατέληξε περίπου στις 14:00 η πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, μετά τη συγκέντρωση κατά του νόμου για την αξιολόγηση, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Λίγο αργότερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών έφτασε και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ κατά του νόμου της αξιολόγησης, όπου μαζί, ζήτησαν την κατάργηση του, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.  Για περίπου μια ώρα η οδός Καραγιώργη Σερβίας παρέμεινε κλειστή. 

Στις 9 Ιουλίου η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει πανελλαδική απεργία ενάντια στη διαθεσιμότητα, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλη την Ελλάδα με συμβολικές καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και χώρους εργασίας, ενημέρωση των πολιτών κ.α. Βασικό αίτημα είναι και η επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζομένων.

Σχόλια