Δημος Αθηναιων: Προγραμμα «Επιχειρω Κοινωνικα»


Το πρόγραμμα «Επιχειρώ Κοινωνικά» παρέχει στοχευμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει κοινωνικούς επιχειρηματίες που έχουν έδρα ή δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, εισαγάγει μια μέθοδο αξιολόγησης του κοινωνικού επιχειρείν, καθώς και εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες των ενδιαφερομένων προκειμένου να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν την ιδέα τους. Το πρόγραμμα:
•υποστηρίζει οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί ή ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να συνδυάσει αποτελεσματικά το κοινωνικό του όραμα με τη βιωσιμότητα, και
•προσφέρει μια μέθοδο αξιολόγησης κάθε κοινωνικής επιχείρησης προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και οργανισμούς.
"Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και αυτό αποδεικνύεται από τη σοβαρή και συστηματική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια ο δήμος Αθηναίων με αιχμή τηναναπτυξιακή εταιρία του, την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Η Αθήνα Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» που διοργάνωσε στις 18/02/2015 στα Πετράλωνα, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων.
Ο κ. Καμίνης, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των πόλεων του Βελιγραδίου, των Συρακουσών και της Γλασκώβης, καθώς και τους 230 κοινωνικούς επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπογράμμισε ότι κύριος προσανατολισμός της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης στην Αθήνα και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://social.developathens.gr/ 

Σχόλια