Σαββατο 9 Μαΐου, Ημερα της Ευρωπης, Πατρα & Μεσολογγι

Το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαΐου,  Ημέρα της Ευρώπης, τα όργανα της ΕΕ θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό.
Στο πλαίσιο του εορτασμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θα προσκαλέσει επισκέπτες να βιώσουν την πολυμορφία των ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών.
Με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διοργανώσει εορταστικές εκδηλώσεις τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.. Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα διοργανώσει σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι στις 8 και 9 Μαΐου 2015.
Θέμα του κυρίως συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 8 Μαΐου και ώρα 11:00 στην Πάτρα θα είναι: "Νομοθεσία και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιφερειακή  ανάπτυξη: νέα Πολιτική Συνοχής και περιφερειακή εξειδίκευση". Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές και στελέχη της ΕΕ και θα προσκληθούν εκπρόσωποι όλων των φορέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Δυτικής Ελλάδας, επιμελητήρια, επαγγελματικές ενώσεις, ΜΚΟ, καθώς και δημοσιογράφοι από τον  περιφερειακό Τύπο και ΜΜΕ. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.
Επίσης το Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 17:30 θα διεξαχθεί στην Πάτρα ενημερωτικό σεμινάριο απευθυνόμενο στους δημοσιογράφους του περιφερειακού και τοπικού Τύπου και των ΜΜΕ, "Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία". Η δράση αύτη υποστηρίζεται και από την ΕΣΗΕΠΗΝ.  Το Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 10:00, με την ευκαιρία της επετείου της "Ημέρας της Ευρώπης", θα λάβουν χώρα στο Μεσολόγγι διαδραστικές, ενημερωτικές εκδηλώσεις που απευθύνονται κυρίως στους νέους, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό. 


Σχόλια