Συγκροτηση μητρωου δημοσιων υπαλληλων με αυξημενα προσοντα


Tις νέες αρμοδιότητές του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στον realfm, ο κ. Βερναρδάκης επισήμανε πως: «Οι μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν θα είναι πολύ σημαντικότερες σε αυτή την λεγόμενη αποπολιτικοποίηση, η οποία δεν είναι απαίτηση των θεσμών, αυτοί εννοούν αποκομματικοποίηση. Εδώ έχουμε μια ευτυχή συγκυρία, μία σύγκλιση, καθώς και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επιζητά μία αποκομματικοποίηση».

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είπε ότι «ήδη ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εξήγγειλε μια βασική θεσμική τομή που θα πάρει νομοθετική ρύθμιση το επόμενο διάστημα: Είναι η συγκρότηση μητρώου δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθεί στο ΑΣΕΠ, με αυξημένα τυπικά προσόντα, δηλαδή μεταπτυχιακά, διδακτορικά, απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και μέλη -βεβαίως- Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, από το οποίο μητρώο θα στελεχώνονται κατ΄αποκλειστικότητα όλες οι δομές της Δημόσιας Διοίκησης από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων έως τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου, στα οποία το Δημόσιο έχει συμμετοχή άνω του 50%».

Παράλληλα, σε ερώτηση αν αυτό αφορά και τους διευθυντές στο Δημόσιο, ο κ. Βερναδάκης είπε ότι «αυτοί θα έχουν μία επιλογή από τη διοικητική ιεραρχία, η οποία υπάρχει σε κάθε υπουργείο ή Οργανισμό. Μιλάμε για τις επιτελικές θέσεις του Δημοσίου, δηλαδή προέδρους Οργανισμών, μέλη Διοικητικών Συμβουλίου, τις επιτελικές πολιτικές θέσεις», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σχόλια